Joulupatja

Joulupatja – eli ohje kummottos viätetä hiano joulu

1. Raahata parisänkyn patja huusholli suurimma huane lattial.

2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi, kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.

3. Laiteta ovi hualellisest lukku ja puhelimet piironki alalaatikko.

4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste ja –eläinten kans.

5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut. Nousemine ja murhettumine on kiället.

6. Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat.

– Heli Laaksonen

Joulu saattaa olla osalle meistä ristiriitaista aikaa. Osan mielestä se on kaunista yhdessä oloa, perinteitä ja rentoutumista. Toiset kokevat sen stressaavana kaikkine valmisteluineen ja siihen liittyvine töineen ja hössötyksineen. Toisille se on tavallinen työpäivä muiden joukossa ja toisille se tietää ehkä muutaman ylimääräisen vapaapäivän. Toisille vuoden tärkein tapahtuma ja toisille merkityksetön. Joka tapauksessa joulu on tapahtuma, joka tulee joka vuosi ja siitä saa nauttia – jokainen omalla tavallaan.

Joulun rentoilusta ja siihen liittyvästä herkuttelusta saatetaan joskus potea huonoa omaatuntoa. Näin ollen vuoden vaihteen jälkeen tehdään erinäisiä lupauksia terveellisemmistä elämäntavoista. Kulunut fraasi: Ei se, mitä tekee joulun ja uudenvuoden välissä vaan se mitä tekee uudenvuoden ja joulun välissä – on edelleen toimiva.

Salli siis itsellesi nauttia joulun ruoista, tuoksuista ja rennosta tunnelmasta, ilman huonoa omaa tuntoa.

Muutama erilainen päivä ei kaada tavoitteita painonhallinnan tai liikuntatavoitteiden suhteen, kun arki muuten pyörii hyvien tapojen ja tekemisen ympärillä. Pienet, päivittäin toistuvat asiat ovat niitä merkittäviä ja niitä kannattaa vaalia. Ota siis Heli Laaksosen runosta oppia ja nouse ylös virkkuna kohti uutta vuotta.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille toivottaa koko Prevenian väki!

Jaa artikkeli: