Ei hyvinvointi­höttöä, vaan järjestelmällistä tapojen kehittämistä.

Yksi tapa kerrallaan.

Maailma on täynnä tietoa ja erilaisia hyvinvointipalveluita. 

Miksi emme sitten kaikki ole täydellisessä  kunnossa, tehokkaita työssämme, nuku hyvin ja ole tyytyväisiä elämäämme?

Siksi, koska ei tähdätä pysyvään tapojen muodostamiseen, vaan pikavoittoihin. Siksi, että ei oteta huomioon ja muuteta samanaikaisesti kaikkia niitä tekijöitä jotka vaikuttavat tapoihimme. Siksi, että puuttuu ymmärrystä miten tavat muodostuvat ja miten niitä voidaan muuttaa aivojen ehdoilla. 

Pysyvässä tapojen muuttamisessa ei ole kyse tiedosta eikä tahdonvoimasta, vaan järjestelmällisyydestä.

Me Preveniassa uskomme järjestelmälliseen tapojen kehittämiseen ja luomme tapoja jotka pysyvät. Olemme yksi Suomen kokeneimmista tiimeistä yritysten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä jo lähes 20 vuoden ajalta. 

Topi Valtakoski

Toimitusjohtaja

Topi on toiminut yritysten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ja johtamisen parissa lähes 20 vuotta. Topi on luonut alalle useita uusia palvelukonsepteja ja konsultoinut sekä asiakasyrityksiä, että muita alan toimijoita.

Marko Pirhonen

Valmentaja

Marko on tehnyt valmennustyötä jo yli 25 vuotta ja on yksi Suomen kokeneimmista työyhteisöjen terveyden valmentajista. Marko on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti. 

Lue lisää

Sari Coutentacis

Valmentaja

Sari on kokenut ratkaisukeskeisen valmennuksen ammattilainen, palautumisohjaaja ja lyhytterapeutti. Sari on pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti.

Lue lisää

Prevenia - metodi

Me Preveniassa olemme kehittäneet järjestelmällisen tapojen muuttamisen mallin, Prevenia-metodin, jossa tapoja ja niiden taustatekijöitä muutetaan vaiheittain. Tapojen muuttamisessa on loppujen lopuksi kyse aivojen toiminnasta ja niiden uudelleen ohjelmoinnista, mikä vaatii onnistuakseen järjestelmällistä lähestymistä.