Päävalmentajan esittely – Marko

Tervehdys

Olen Marko Pirhonen ja toimin Prevenia Healthissa päävalmentajana. Olen toiminut valmennuksen parissa jo noin 30 vuotta. Aluksi urheilijoiden kanssa, sitten kuntoilijoiden kanssa personal trainerina ja viimeiset 15 vuotta olen työskennellyt pääsääntöisesti yritysvalmennuksissa järjestelmällisen tapojen muuttamisen ja henkilöstön terveyden edistämisessä. Peruskoulutukseltani olen urheiluhieroja ja fysioterapeutti, sekä personal trainer. Lisäksi olen opiskellut Johtamisen erikoisammattitutkinnon ja ollut voittamassa salibandyn Maailmanmestaruutta fysioterapeutin roolissa 2010.

Kiinnostukseni terveyteen ja hyvinvointiin on syntynyt jo nuorena omien liikuntaharrastusten myötä. Ihmisen fysiologia kiinnosti erityisesti uran alkupuolella ja siksi erityisesti fyysisen kunnon kehittäminen ja urheilumaailma viehättivät. Kokemuksen myötä aloin vähitellen ymmärtää, että toiminnan ja ennen kaikkea oman toiminnan muuttamisen kannalta tärkein lihas sijaitsee korvien välissä. Myös oma valmennusfilosofiani on muuttunut paljon alun fyysisen puolen harjoittamisesta kohti ajatus- ja muutosprosessin ymmärtämistä ja muokkaamista, joka on kaiken toiminnan muutoksen ja tapojen muuttamisen kannalta oleellisinta. Suuri intohimoni on tapojen järjestelmällinen muuttaminen ja siihen liittyvät lainalaisuudet ja haasteet. Mikä vaikuttaa oman toiminnan ja valintojen taustalla? Mikä saa ihmisen toimimaan niin kuin toimii? Ja miten asioita voi oikealla ja järjestelmällisellä tavalla muuttaa?

Valmennusotteeni on hyvin käytännön läheinen ja rento. Ymmärrän jo elämää ja sen haasteita. En usko mihinkään taikatemppuihin, suuriin kertamuutoksiin tai pikakuureihin, kun puhutaan arjen tavoista, niiden muuttamisesta tai elämäntaparemonteista. Uskon siihen, että kun sopiva toiminnan taso ja työkalut suhteessa mahdollisuuksiin ja voimavaroihin löytyvät, muutos onnistuu varmasti. Vauhti ei välttämättä ole suuren suuri, mutta positiivisia muutoksia saadaan varmasti aikaan toimimalla järjestelmällisesti ja voimavarat oikealla tavalla hyödyntäen ja muutos etenee takuuvarmasti.

Puhun valmennuksissa siitä, että keskitytään olennaisiin ja merkittävimpiin asioihin muutoksen suhteen. Unohdetaan lillukanvarret ja keskitytään siihen millä on oikeasti merkitystä ja miksi se on tärkeää. Ei ole tarkoituksen mukaista eikä järkevää, pysyvyydestä puhumattakaan, lähteä muuttamaan kaikkea yhdellä kertaa.

Minulle energiaa arjessa tuovat läheiseni ja liikunta. Pidän haasteista ja siksi harrastan edelleen myös kilpaurheilua toiminnallisen harjoittelun parissa. Haluan kilpailla ja haastaa itseäni muiden, mutta ennen kaikkea itseni kanssa.

Marko

Jaa artikkeli: