Kokemuksia terveysvalmennuksesta

Alta voit lukea osallistujien kokemuksia terveysvalmennuksesta:

”Olen saanut korjattua unirytmiäni selvästi parempaan suuntaan. Sillä on ollut suuri vaikutus päivän jaksamiseen. Kiitos tosi konkreettisista neuvoista ja ymmärtäväisestä asenteesta minua kohtaan. Minulla on paljon parempi fiilis terveyteni suunnan suhteen nyt.”

 

”Jaksan paremmin, syön terveellisemmin, liikun enemmän. Olen erittäin tyytyväinen! Olen saanut hyviä ohjeita, vinkkejä ja päässyt hyvään alkuun terveellisempään elämään.”

 

”Olen iloisempi, virkeämpi, armollisempi itselleni, kivut ovat vähentyneet. Valmennuksen aikana omat henkilökohtaiset tavoitteeni ovat täyttyneet ja on tarttunut pysyvästi mukaan pieniä muutoksia. Suuret kiitokset välillä erittäin hyvin ajoitetuista sanoistasi!”

 

”Valmennus antoi hyvin eväitä stressinhallintaan ja unenlaadun parantamiseen. Opin kiinnittämään huomiota ruokarytmiin, joka auttoi pysymään energisenä koko päivän. Energian riittäessä koko päivälle jaksoin taas keskittyä töiden lisäksi perhe-elämään ja treenaamiseen. Väsyneenä sohvalla löhöily väheni ja tuntui että sain päivään lisää tunteja, myös unen laatu parani kun päivittäinen jaksamattomuuden tunne katosi.”

 

”Kiitos vieläkin siitä kaikesta tuesta mitä sain. Muutos tapahtui monessa asiassa pään sisällä ja siitä on tullut elämäntapa eikä sitä tarvitse erikseen yrittää.”

 

Tsemppiviestit ovat auttaneet monen vaikean hetkien yli, iso kiitos!  Jatkan pienin askelein edelleen alkanutta painonpudotusta, jotta sairauden oireet helpottuisivat entisestään ja sen myötä elämänlaatu paranisi.

 

”Keskustelut ovat auttaneet minua ajattelemaan ja oivaltamaan asioita eri lailla kuin yksin olisin ikinä osannut ajatella. Askeleet parempaan suuntaan ovat pieniä, mutta hyvinvoinnilleni suuria. Olen vasta paranemisen alussa, mutta toivon pystyväni jatkamaan antamillasi eväillä eteenpäin. Oma olotila on paljon seesteisempi kuin alussa ja minulla on toivoa että tästä voi kuin voikin päästä rämpimään lähelle normaalia olotilaa ;o) Kiitos!”

 

”Valmennus on ollut todella silmiä avaava kokemus. Eipä ole tullut asioita näin kokonaisvaltaisesti ajateltua.
Asioista on puhutta todella maanläheisesti niin ne on varmasti kaikilla mahdollista sisäistää.”

 

”Minulla oli aika paljon erilaisia vaivoja ja huolia terveydentilassani. Yleinen jaksaminen oli todella huonoa, olin aina väsynyt työpäivän jälkeen enkä oikein palautunut.

En harrastanut liikuntaa kovinkaan säännöllisesti ja ruokavaliokin oli mitä sattuu. Olin hyvää vauhtia matkalla reiluun ylipainoon (ylipainoa tuossa vaiheessa jo olikin), sekä muutenkin vointi ja olotila heikkeni.

Muistan kun vastasin johonkin kartoituskyselyyn että en uskonut olevani enää kauaa kovinkaan työkykyinen mikäli tämä suunta olisi jatkunut.

Tavoitteeni valmennukselle olikin yleisen jaksamistason parantaminen ja terveellisemmät elämäntavat.

Valmennuksen avulla olen ymmärtänyt että pienetkin teot ovat tärkeitä ja tärkeintä ei ole saavuttaa asioita nopeasti, vaan se että ylipäänsä tekee asioita.

Voin sanoa että tämä valmennus oli minulle pelastus. Sain valmennuksen avulla pysäytettyä terveydentilani heikentymisen ja käännettyä sen hitaasti, mutta varmasti kohti parempaa. Valmentaja loi minuun uskoa että onnistun kyllä. Luottamus siihen että pystyn kyllä tähän, lisääntyi joka kerta valmentajani kanssa juttelun jälkeen, ja valmennuspuhelut olivat minulle henkireikä.

Oli erittäin merkittävää että valmennus kesti tarpeeksi pitkään, muutaman kuukauden valmennuksen jälkeen en olisi vielä saanut riittävää muutosta tehtyä.

Koen olevani etuoikeutettu että sain osallistua valmennukseen. Toisaalta kun miettii niin kyllähän tähän panostaminen oli työnantajalta myös todella fiksu veto. Sain rutkasti lisää jaksamista ja energiaa ja koen olevani tällä hetkellä erittäin työkykyinen. Tykkäsin valmennuksesta myös siitä että se ei ollut liian ohjeellinen. Uskon että suurin osa tietää kyllä miten syödä ja liikkua, ja ongelmat eivät johdu tiedon puutteesta. Ratkaisu löytyy ihan vaan oman itsensä ymmärtämisestä, armollisuudesta ja pitkäjänteisyydestä. Toivottavasti tällaista valmennusta ei lopeteta ja kaikki motivoituneet elämäntapa-muuttujat löytäisivät valmennuksen piiriin.”

 

”Yritän ajatella positiivisemmin asioista, aina se ei vielä onnistu mutta parempaan suuntaan mennään. Jaksan paremmin niin töissä kuin vapaa-ajalla ja omat rajat rupeavat hahmottumaan ja sitä myötä ehkä hyväksyy oman rajallisuutensa paremmin.”

 

”Olen tarttunut asioihin hanakammin enkä ajattele kuin ennen että tuokin pitäisi tehdä/hoitaa mutta enpä taida viitsiä/jaksaa. Töissäkin menee mukavammin kun ei ole niin ”väsähtänyt” kuin ennen.”

 

”Tupakoinnin lopetus on nyt todella hyvällä mallilla. Herkut jääneet vähemmälle. Viikonlopun ruokarytmit paremmalla mallilla.”

 

”Keskittymiskyky on parantunut, ajatukset pysyy oikeissa asioissa kun stressi on, hyvien yöunien ansiosta, helpottanut. Nukkuminen on parantunut, samoin jonkinlainen armollisuus itseä ja kuormittavia ulkoisia tekijöitä kohtaan lisääntynyt. Kiitos, olen saanut paljon tsemppaavia sanoja, armollisuutta, uskoa muutoksen mahdollisuuteen pienin askelin. Ihania keskusteluja!”

 

”Paino pudonnut ja hengitys rasituksessa helpompaa huomattavasti.”

 

”Nyt on laajempi ajattelutapa tyky asioihin liittyen ja omaan suorituskykyyn.”

 

”Mieli ja jaksaminen on virkeä. Työpäivän jälkeen jaksaa touhuta.”

 

”Oma asenne on ollut positiivisempi kuin aiemmin. Valmennus on auttanut monessa ruokailuun liittyvässä asiassa. Neuvot joita olen saanut ovat olleet oikeasti hyödyllisiä. Kiitos Sari! Neuvoistasi on ollut todellista hyötyä!”

 

”Unen ja levon arvostamiseni on kasvanut ja se jo helpottaa nukkumaan menoa. Olen pirteämpi ja jaksan enemmän. Ruokailun rytmittäminen on myös ollut tärkeä asia. Liikunta on palannut jälleen elämääni. Kiitos Marko tästä antoisasta matkasta oman hyvinvointini tukipilareille! Asenne millä tätä hoidat, toimii!”

 

”Aiemmin nukkumaan mennessä on seuraavana työpäivänä virkeämpi ja virtaa riittää enemmän. Liikunnan lisääminen on tuonut myös lisää virtaa ja voimia. Jaksaa paremmin!”

 

”Ihminen, joka kyselee perään, opettaa myös pysähtymään ja ajattelemaan omaa tilaa lähemmin. En nimittäin aina osaa laittaa itseäni etusijalle ja näin ollen myös helposti käy, että keho alkaa uupumaan ja sulkeudun.”

 

”Töissä ei tule enää väsähtämisiä vaan jaksaa päivän loppuun asti hyvin. Tästä on ollut paljon hyötyä ja hyviä ideoita muutokseen!”

 

”Päivän aikana virtaa riittänyt selkeästi enemmän kunhan muistaa syödä säännöllisesti (aamiaisesta tullut jo joka aamuinen rutiini). Pää pysyy selkeästi paremmin kasassa nyt kun tullut liikuttua aktiivisemmin.”

 

”Arkirutiinit ovat järjestyneet ja rauhoittuneet. Asiat priorisoituneet ja löytäneet tärkeysjärjestyksensä. Esimerkiksi uneen ja liikkumiseen/omaan aikaan olen pystynyt panostamaan.”

 

”Elämä kaiken kaikkiaan on taas saanut ikään kuin värit takaisin. Muutokset eivät olleet suurensuuria ja äärimmäisiä ponnistuksia vaativia, mutta ohjasivat oikeille raiteille.”

 

”Ruokailurytmini on muuttunut paljon säännöllisemmäksi. Nykyään syön aamupalankin. Tupakointi on loppunut. Lähettämänne viestit on saanut ajattelemaan asioita eri kulmasta, ja niiden myötä ymmärtänyt omien valintojen merkityksen nykyisyyteen sekä tulevaisuuteen.”

 

”Vireystaso pysyy hyvänä vaikka työpäivät välillä venyvät. Jaksan myös vapaa-ajalla tehdä enemmän asioita. Säännöllinen ruokarytmi on tullut osaksi arkea.”

 

”Valmennuksen myötä olen herännyt miettimään omaa tekemistä uudelta kantilta. Liikunnan ja ruokarytmin löytyminen on vihdoin alkanut kantamaan hedelmää. Virkeä ja aurinkoisempi fiilis :).”

 

”Valmennuksesta olen saanut hyvää tietoa/herättänyt paljon ajatuksia omista valinnoista, syistä niihin sekä muutoksesta. Lisäksi olen saanut loistavaa tukea oman sairauteni kohtaamisessa, vaikka ei montaa sanaa asiasta puhuttu, mutta vaikutti paljon.”

 

”Terveysvalmennus ”pakolliseksi” osaksi työterveydenhuoltoa ja jatkuvaa seurantaa tällä saralla. Tämä ennaltaehkäisee ja edistää terveyttä ja herättelee sohvaperunat takaisin virkeyden pariin.”

 

”Oli mukavaa olla mukana tässä. Se on saanut mieleen uusia asioita, ja vaikka välillä onkin tehtävät tulleet vähän jälkijunassa tehtyä, niin ovat kuitenkin olleet sellainen eteenpäin työntävä voima. Myös valmentajan tsemppaaminen on ollut positiivista ja vaikka ei aina voimat olekaan yltäneet ihan kaikkiin tavoitteisiin, niin erittäin positiivisesti on kuitenkin menty eteenpäin.”

 

”Olen ollut pirteämpi. Vaatteet (etenkin työvaatteet) ovat muuttuneet kiristävistä sopivammaksi. Olen nukkunut ja syönyt paremmin kuin aikoihin. Koko valmennuksen ajan olen ollut ilman alkoholia ja huomannut että näyttää sitä pärjäävän oikein mainiosti ilmankin.”

 

”Kiitos tästä valmennuksesta. On tullut paljon hyviä neuvoja. Ja tehtävät on ollut välillä hyvällä tavalla haastavia kun on joutunut oikein miettimään kunnolla asioita. Jäi tästä valmennuksesta niinsanotusti hyvä maku!”

 

”Kun valmennuksen loppupuolella ehdin paremmin syventymään valmennuksen vinkkeihin, huomasin niillä olevan sittenkin enemmän vaikutusta omiin ajattelumalleihin, kuin ensin luulin, esim. hyvinvoinnin ajattelua vaikkapa omien arvojen lähtökohdasta: ”millainen ihminen haluan olla?” Kiitos siitä!”

 

”En olisi parempaa terveysvalmentajaa voinut kuvitella kuin Marko. En ole lähellekkään vielä terveyden perikuva, mutta aimo annos on tullut viisautta. Markon kautta olen myös ymmärtänyt, että kaikki voi joskus astua paskaan, mutta sitten vaan pitää siivota se paska ja palata parempana. Meidän terveysvalmennus ei mennyt ehkä perinteisen kaavan mukaan, mutta se oli sitäkin antoisampi. Henkistä ravintoa roppakaupalla! Kiitos!!”

 

”Olen huomioinut oman ajattelutavan muutoksia ja ruvennut ymmärtämään muiden ajatuksia.
Mitään suurta muutosta en edes ole odottanut, mutta monta pientä asiaa.”

 

”Tämä on ollut tervetullutta ja täydentänyt hyvin elämäntapamuutoksessani. Olen saanut hyviä työkaluja esim. miten saan vedettyä rajat työssäni tapahtuville keskeytyksille ja kuormitukselle. Koko paketti on ollut hyvä ja tosiaan paljon hyviä työkaluja, tukea ja vahvitusta olen saanut. Tulee ikävä ja haikea olo kun tämä valmennus päättyy!! Kiitos Sari:)”

 

”Opin valmennuksessa terveyttäni edistäviä pieniä asioita, joiden avulla muutan itseäni kohti terveempää arkea. Toinen iso asia oli se, että kurssi sai minut arvostamaan enemmän omaa arkeani ja sen pieniä iloja, eikä niinkään jatkuvaa jonkin isomman tavoittelua.”

 

”Ajattelutavan muutos työtä kohtaan niin että osaa olla itselle armollinen. Samoin suhtautuminen ruokaan on muuttumassa/muuttunut terveellisempään suuntaan. Ja se että jo vähäinen ulkona olon määrä tekee ihmeitä rauhoittumiselle päivän paineista.”

 

”Olen oppinut ennakoimaan asioita ja suunnittelemaan enemmän. Olen myös tarkempi siitä, että rohkeasti huolehdin itsestäni enkä syyllisty siitä, että järjestän työni ja vapaa-aikani siten, että työt hoituvat ja että otan aikaa myös itselleni. Olen aina ennen kuormittanut itse itseäni ja antanut muiden kuormittaa itseäni. Olen oppinut siinäkin ennakoimaan ja ohjaamaan itse aikataulujani.”

 

”Liikunta lisääntynyt, valmennuksen myötä hengitysharjoitukset tulleet mukaan jos on ahdistanut. Saanut hyviä neuvoja. On ollut ihanaa kun otat niin huomioon. Tuntee olevansa yksilö kun käydään keskusteluja ja siitä saa voimaa. ISO kiitos Sari.”

Jaa artikkeli: