Terveysvalmennuksesta tärkeä sysäys ja piristysruiske energisempään arkeen

Postin työntekijä Iikka Einola hakeutui terveysvalmennukseen havahduttuaan, että kaipaisi lisää energiaa vapaa-ajalle ja haluaisi olla aktiivisempi ihminen, joka jaksaa touhuta 4-vuotiaan poikansa kanssa ja liikkua enemmän vaimonsa kanssa.

”Sain valmentaja Markolta heti valmennuksen alussa hyviä vinkkejä ja ohjeita, mitä asioita aloitetaan parantamaan pienin askelin, pala palalta. Huomiota kiinnitettiin unen määrän lisäämiseen, koska unta tuli nykyisillä tavoilla vain 4-5 tuntia. Liian vähäiset yöunet vaikuttavat kaikkeen ja ovat olleet osa syynä siihen, että painoa on salakavalasti lähtenyt kertymään vuosien mittaan. Lisäksi ateriarytmiä lähdettiin parantamaan ja lisättiin ruokailukertoja. Liikuntaa tuotiin myös mukaan arkeen pienin askelin. Otin uinnin mukaan takaisin elämääni, koska sekin oli jäänyt ajan saatossa,” kuvailee Iikka.

Arkeen on jäänyt valmennuksesta paljon pysyviä uusia tapoja.

”Unirytmistä olen pitänyt kiinni ja menen hyvissä ajoin nukkumaan ja unenmäärä on tämän myötä noussut jo 6–7 tuntiin. Ateriarytmin tärkeys ja se, mitä kannattaa syödä on mukana matkassa edelleen. Liikunta on jäänyt osaksi arkea. Uimassa pyrin käymään viikoittain, kävelylenkkejä yhdessä perheen kanssa olen lisännyt. Kevään edetessä on tarkoitus ottaa työmatkapyöräily muutamana päivänä viikossa osaksi viikoittaista liikuntaa. Koen, että systemaattisuus ja ajankäyttö ovat myös parantuneet tämän valmennuksen myötä,” iloitsee Iikka.

”Olen valmennuksen myötä oivaltanut, että pienetkin asiat merkitsevät. Aikaisemmin ajattelin, että jos en ehdi tekemään tunnin kävelylenkkiä, niin ei kannata lähteä ollenkaan. Valmentajani Marko sai minut tajumaan, että on parempi tehdä päivittäin edes 20 minuutin kävelylenkki, kuin etten lähtisi liikkumaan ollenkaan. Olen saanut myös oivaltaa, että pienet vastoinkäymiset ja repsahdukset eivät pilaa kokonaiskuvaa ja tavoitteita kevyemmästä ja energisemmästä elämästäni,” kertoo Iikka.

”Marko on ollut loistava valmentaja, joka on tsempannut ja ohjannut minua oikeaan suuntaan koko ajan ja muistuttanut, että tämä on nimenomaan elämäntapamuutos, eikä mikään pikainen kuuri. Vaimolta saatu tuki on ollut myös avainasemassa omassa muutoksessani,” Iikka vielä täsmentää.

Tämä kaikki on lisännyt energiaa elämääni, jaksaminen on parantunut, paino on alkanut kevenemään. Tästä on todella hyvä lähteä jatkamaan muutosmatkaani.

Iikka

 

Jaa artikkeli: